VEILIGHEID

van de kotgenoten binnen het studentenhuis is belangrijk.

Help, het brandalarm gaat!

Naast het toilet op gelijkvloers is er het bergkot met de bediening van het alarm, druk op de rode knop en het alarm zou uit moeten gaan, anders kijk instructieblad.

Vervolgens zal ofwel tijdens ofwel erna de centrale dienst bellen om te controleren of het loos alarm was of niet, je vertelt hun dat het loos alarm is en ook dat het een studentenhuis is voor het geval ze vragen achter een code.

  1. Onmiddellijke melding
    Waarschuw de personen in de omgeving > Contacteer de brandweer (100) > Plaats – aard – omvang van de ramp vermelden
  2. Veiligheid en evacuatie
    Maatregelen treffen om jezelf en andere personen in veiligheid te brengen – Indien nodig: evacuatie van de personen die in gevaar zijn.
  3. Blussen
    Gebruik de poederblussers om het vuur te blussen of onder controle te houden tot de brandweerinterventie er is of voor jezelf om een doorgang te creëren.
  4. Toegang brandweer
    Zorg voor een vlotte toegang naar de plaats van de ramp.
  5. Verdere acties
    Sluit ramen en deuren, Vermijd paniek.

Het studentenhuis voldoet aan de veiligheidsnormen in geval van brand. Branddeken en EHBO kit zijn aanwezig in de keukens in geval men zich zou verwonden of per ongeluk brand zou veroorzaken. Brandblusapparaten vind je in de keukens en centraal in de gangen, Tenslotte is elke kamer is voorzien van een rookmelder. Frituurvet of oliën zijn ook verboden voor onze kotgenoten om het brandrisico te verminderen.

Elk jaar hebben we wel kotgenoten die iets van EHBO kennen of deze eerste hulp in hun opleiding krijgen. Als je kennis en kunnen hebt in EHBO mag je dit laten weten aan je kotgenoten: hoe sneller je kan ingrijpen, hoe beter.

Apotheek is op 2 minuten wandelen hier vandaan.

We raden onze kotgenoten ook aan om regelmatig houdbaarheidsdatums te controleren, geen afwas te laten staan, geen vuilnis op de kamer te bewaren, zo houd je jezelf gezond en het kot schimmel- en bacteriëvrij.